27. September 2020 Von admin Aus

Bank of Canada Report suggereert slecht nieuws voor BTC

Cryptocurrency wordt steeds populairder onder handelaren en investeerders, maar volgens een nieuw rapport van de Bank of Canada begrijpen de meeste mensen die cryptocurrency bezitten het niet echt en raken ze gewoon betrokken als een middel om deel te nemen aan een trend.

Bank of Canada: Financieel analfabeten raken waarschijnlijk betrokken bij BTC

Het rapport zegt dat mensen die financieel analfabeet zijn, veel meer kans hebben om cryptocurrency vast te houden dan degenen die al lang investeren of handelen. De bank, die eind augustus werd gepubliceerd, zegt dat het tijd is voor mensen om hun financiële opleiding naar een nieuw niveau te tillen voordat ze simpelweg een nieuw handelsplatform betreden.

Om de resultaten te vergaren, gebruikte de Bank of Canada de zogenaamde Cash Alternative Study. Onderzoekers die betrokken waren bij het schrijven van het rapport, stellen in het document dat ongeveer 47 procent van de Canadezen – bijna de helft van het land – financieel zeer analfabeet is. Ongeveer 35 procent zit in het midden, terwijl nog eens 18 procent wel enige financiële kennis heeft. Geschat wordt dat slechts ongeveer vier procent van de Canadezen in de „financieel zeer geletterde“ sector valt.

Hier is de echte clincher. Het onderzoek vond plaats tussen de maanden augustus en september 2019, dus ongeveer een jaar geleden. Respondenten namen deel aan een enquête en beantwoordden vragen over hun gebruik van contant geld en de acceptatie van digitale betaalmiddelen. Bovendien spraken ze ook over wat er mogelijk zou kunnen gebeuren als papieren of fiat-valuta’s volledig zouden verdwijnen.

Het feit dat het onderzoek een jaar geleden heeft plaatsgevonden en nu pas wordt vrijgegeven, laat veel te wensen over en het is mogelijk dat de bank veel nieuwe informatie weglaat. Gegevens die mogelijk de huidige theorieën zouden kunnen weerleggen. Er is bijvoorbeeld gesuggereerd dat institutionele beleggers veel meer betrokken raken bij de crypto-ruimte. Bedrijven zoals Grayscale rapporteren bijvoorbeeld BTC-investeringen van miljarden dollars tijdens hun tweede kwartaal.

Dit betekent dat klanten gedurende een periode van drie maanden elke maand meer dan $ 300 miljoen in bitcoin verhandelden. Bovendien hebben bedrijven zoals MicroStrategy de afgelopen weken alleen al meer dan $ 400 miljoen in bitcoin en crypto geïnvesteerd , niet voor speculatieve doeleinden, maar omdat het bedrijf bitcoin als veel stabieler beschouwt dan contanten of andere activa.

Ontbrekende gegevens?

Institutionele handelaren worden lang beschouwd als professionele handelaren, dus het idee dat deze klanten in bitcoin zouden investeren omdat ze niet weten wat ze doen, is een beetje belachelijk. Bovendien zijn dit grote hoeveelheden waarvan we getuige zijn, wat suggereert dat instellingen sterke ideeën hebben over niet alleen de omvang en reikwijdte van de crypto-ruimte nu, maar ook over hoe groot deze in de toekomst zal worden.

Het goede nieuws over het rapport is dat het suggereert dat crypto veel mainstream wordt. Het document suggereert dat ongeveer 84 procent van de Canadezen enige bekendheid heeft met digitale valuta.