Den amerikanska armén uttrycker önskan att spåra kryptotransaktioner

16. Juli 2020 Aus Von admin

Den 10 juli 2020 begärde den amerikanska avdelningen för skydd och US Military information om webbaserade instrument för övervakning av cryptocurrency för att spåra Bitcoin Billionaire och andra digitala digitala tillgångar.

Instrumenten är avsedda att tillåta amerikanska myndigheter världen över att genomföra djupgående undersökningar av utbudet av krypto

Begäran medföljde arbetsförklaringen (SOW) uppgav att framgångsrika sökande måste ge tillgång till en pålitlig molnbaserad kryptoundersökningslösning för användning i kriminella utredningar av US Army Criminal Investigation Command (USACIDC).

Denna nyhet innebär i huvudsak att militären undersöker marknaden för potentiella entreprenörer som kan tillhandahålla en webbaserad applikation som kommer att hjälpa brottsbekämpning att identifiera, spåra och stoppa individer som syftar till att använda digitala tillgångar för olaglig verksamhet som bedrägeri, utpressning och pengatvätt.

Den amerikanska armén har nu fastställt en tidsfrist till den 20 juli för förslag om kryptospårningsverktyget, med möjlighet till ett års kontrakt.

Coinbase för att hjälpa till med spårning av Crypto

Coinbase kom under rampljuset förra helgen efter att det avslöjades att utbytet hade sålt tillgång till sina analysverktyg till US Homeland Security-avdelningen.

Strax efter att nyheten bröt, tog Coinbase-vd Brian Armstrong till Twitter för att svara på den resulterande kritiken från kryptosamhället och hävdade att det fanns „massor av föreställningar där ute.“

Uppenbarelser om Coinbase som arbetade med amerikanska tillsynsmyndigheter kom inte som någon överraskning, eftersom i början av maj avslöjade offentliga poster på regeringens webbplatser att det San Francisco-baserade utbytet hade tecknat ett kontrakt för att dela sitt blockchain-analysverktyg med Drug Enforcement Administration (DEA).

Efter de senaste nyheterna om Coinbase som samarbetade med amerikanska myndigheter för lagstiftning, tog många i kryptosamhället till Twitter för att fördöma börsens handlingar, med starka uppmaningar att “ radera Coinbase “ framträdande när vissa hävdade att plattformen är „dålig för Bitcoin.“

Kryptotransaktioner under mikroskopet

De amerikanska federala avdelningarna och militären blir tydligen allvarliga när det gäller att spåra cryptocurrency.

Tidigare den 3 juli, den amerikanska Internal Revenue Service (IRS) släppte en självständig begäran om effektiva spårning instrument som skulle hjälpa den att övervaka integritetscentrerade digitala valutor, samt Layer 2 off-kedja plattformar som BTC blixt Network.

Tidigare hade Pentagon enligt uppgift undersökt användningen av cryptocurrency i ett krigsspel utformat kring inhemska civila oroligheter, där brottsbekämpare undersökte scenarier där ett „uppror“ inleddes som inkluderade användningen av crypto för att omfördela stulna medel.