Is $1M Twitter Crypto Emojis een goede zaak?

15. Juli 2020 Aus Von admin

Bijna elk sociaal netwerk heeft zijn eigen cryptogemeenschap, en een van de meest actieve in de ruimte is die op Twitter. Onlangs introduceerde Twitter CEO Jack Dorsey het bitcoin-symbool als een emoji die automatisch verschijnt na „#bitcoin“ of „#btc“. Sindsdien hebben verschillende andere crypto-bedrijven deze trend gevolgd en rekent het sociale netwerk 1 miljoen dollar voor een emoji.

Dorsey is een groot voorstander van cryptografie. Zijn betalingsplatform Square ondersteunt sinds 2014 de bitcoin-handel en heeft in januari ook een nieuw fiat-crypto-betalingsgateway gepatenteerd.

Nadat Dorsey de Bitcoin emoji had geïntroduceerd voorafgaand aan het langverwachte halveringsevenement van de Bitcoin Investor, was het al snel een trend op Twitter, waarbij miljoenen mensen voor het eerst kennismaakten met wat Bitcoin is.

Hoewel het toevoegen van een kleine afbeelding die een symbool of een merk vertegenwoordigt misschien niet zo’n groot probleem is, wordt het nu beschouwd als een grote kans voor bedrijven en projecten in de industrie om erkenning te krijgen.

Na de komst van de Bitcoin emoji was de tweede op crypto gebaseerde entiteit die een speciale emoji kreeg het crypto-betalingsplatform Crypto.com.

Terwijl de fans van de CRO-gemeenschap dit evenement vierden, beweerde Larry Cermak, de onderzoeksdirecteur van het blok, dat bedrijven die meer dan 50.000 dollar aan Twitter-advertenties uitgeven in aanmerking kunnen komen voor speciale emoji.

De tendens werd spoedig gevolgd door Binance aangezien het vijf nieuwe hashtags met een specifieke Binance emoji introduceerde. Binance staat bekend om zijn marketinginspanningen, en dit voegde verder toe aan zijn reeds gevestigde reputatie in de markt.

Justin Sun, CEO en oprichter van de populaire cryptocurrency Tron, aarzelde niet om meerdere emojis met betrekking tot ‚Tron‘ uit te kopen toen hij Tron’s eigen gemerkte hashtag-emoji op Twitter onthulde, waardoor zijn bedrijf het vierde crypto-gerelateerde project was om er een te krijgen.

Naast de #TRON en #TRX verschijnt Tron’s logo ook naast meer specifieke hashtags zoals #TRONConference, #TRONAnniversary en #TRONGreatVoyage. Van Sun is al bekend dat hij miljarden aan marketing voor Tron uitgeeft, en het is dan ook niet verwonderlijk dat het de vierde crypto-entiteit is geworden met een exclusieve twitter emoji.

Is het de moeite waard?

Terwijl de respectievelijke organisaties dit vierden, was een deel van de cryptogemeenschap niet al te enthousiast over bedrijven die enorme sommen geld betalen voor een emoji.

Echter, het is een bekend feit en sommige bedrijven hebben naar verluidt tot $1 miljoen betaald om hun gemerkte emojis voor de 2019 Super Bowl-Coca-Cola, Starbucks, Dove, Budweiser, en Pepsi hebben allemaal betaald om emojis te laten verschijnen na bepaalde hashtags.

Het prijskaartje van Twitter is vrij fors, maar voor grote bedrijven is dit een kans om een grote bewustwording pop te ontvangen. Maar er zijn verschillende dingen te overwegen bij het investeren van zo’n zwaar bedrag.

In een rapport gepubliceerd door media outlet Mobile Marketer, Ben Hovaness, directeur van social at Resolution Media zegt dat ³“Adverteerders moeten zorgvuldig afwegen van de opportuniteitskosten van het afleiden van die fondsen van de werkende media.

„Branded emojis bieden adverteerders een zekere mate van creatieve differentiatie, maar natuurlijk, als meer adverteerders gebruik maken van aangepaste emojis, zullen Twitter-gebruikers gewend raken aan het zien van hen. Zoals bij elke investering in creatieve productie, is de gerealiseerde waarde afhankelijk van het niveau van de media-investering“.

Volgens het rapport zijn de hoge kosten van Twitter voor zijn gemerkte emojis het bewijs van het geloof dat marketeers in emojis en sociale platforms steken, en het effect dat het heeft gehad op het gedrag van de consument.

Tot slot zou de introductie van deze emojis een enorme stimulans kunnen zijn voor de crypto- en blokketenindustrie en de broodnodige blootstelling aan miljarden mensen die wereldwijd Twitter gebruiken.